Tino d'milano, Wera Garden, Tytoniowe Inawery, Duety.Aromaty te są o odpowiedniej koncentracji i termostabilne.
Czytając zielone forum zauważyłem że wielu waperów narzeka na aromaty z tzw. "starej Inawery".
Przyszedł czas i na nie.
Zaczynamy poprawianie.
Spróbuje jeszcze dzisiaj wklepać
listę aromatów które możemy poprawić poprzez zwiększenie koncentracji i składu.
Aromaty o dosyć dziwnych (dla mnie niewiele mówiących) nazwach spróbuję opisać.
Zrobię to w formie ankiety
(poproszę o emotiokonkę "nie chcem, ale muszem") . Jeżeli nie dzisiaj to konsekwentnie jutro i w niedziele.
Zaznaczajcie które aromaty w pierwszej kolejności powinniśmy przygotować do poprawy. Które nieobecne w ofercie mamy wysłać do testów.
Ufff. Czeka was i nas ciężka zima.
* Aromaty z gwiazdką znajdziecie tutaj z opisami.
Obecnie czekają już w kolejce kolejne owocowe i dwa tytoniowe.
Po tych testach zabierzemy się z te z ankiety.
Stopniowo będziemy wybierali aromaty do testów i po wysyłce do was usuwali z ankiety.
* Opisy aromatów z gwiazdką:
ALOES - soczysty aloes z nutami cytrusów
ANYŻOWO - ZIOŁOWY - mieszanina ziół z dużą domieszką anyżu i pomarańczy,
APFELSTUDEL- pieczone jabłko z korzennymi nutami i ciepłym ciastem,
CZEKOLADOWY - czekolada z silnymi nutami kakao i wyczuwalnymi nutami wanilii,
CZEKOLADA GORZKA - gorzka, wytrawna czekolada,
DAIQUIRI - rum + limonka
EGZOTYCZNY - mieszanka owoców guawy, brzoskwini, banana, kiwi,
GODFATHER - whisky + amaretto,
GRENADYNA - sok z owoców granatu, delikatnie mleczna nuta wzbogacona sokiem malinowym,
GUMA BALONOWA - guma balonowa "Donald"
JABŁKO PIECZONE - pieczone jabłko z nutami ciepłego skarmelizowanego soku,
KAKTUSOWY - opuncja - figa indyjska,
KARMELOWY - FUDGE - słodki toffi z elementami syropu klonowego,
KLONOWY - słodki, cukrowy syrop klonowy,
KREM CZEKOLADOWY - GIANDUIA - prażone orzechy laskowe z wanilią i czekoladą,
MARULA - mango z elementami banana i śmietanki,
MARZANNA WONNA - ziołowo, kremowy, kokosowy, z trawą żubrówką w tle,
OWOC AKAI - orzeźwiająca jeżyna z dojrzałą maliną i dziką jagodą,
OWOC GOJI - bogaty charakter soku z jagód goji, wyczuwalne elementy rodzynek, suszonych daktyli, moreli i żurawiny,
OWOC SMOCZY - połączenie nut kaktusa z elementami kiwi, osłodzone dojrzałą gruszką,
OWOCE LETNIE - przeważa nuta wiśni, w tle wyczuwalne owoce maliny, poziomki i truskawki,
PINK FATHER - likier Curacao, pomarańcza, truskawka,
QUATRO - whisky z amaretto, nutami wermutowymi i czarną porzeczką,
RED POWER - charakterystyczny landrynkowy w typie napojów energetycznych,
SEX ON THE BEACH - wódka, brzoskwinia, żurawina, pomarańcza, ananas,
SOUTH EKSPRESS - nuty koniakowo - wermutowe z wiśnią,
TRUFLE - nuty czekoladowe z elementami słodkiego rumu,
Na język polski tłumaczyłem sam, mogą być delikatne odchyłki od prawdy.
UWAGA! PROSZĘ PAMIĘTAĆ ŻE TEMAT TEN DOTYCZY WYŁĄCZNIE AROMATÓW NAJSTASZYCH tzw. STAREJ INAWERY.
NIE DOTYCZY TYTONIOWYCH (chwilowo) TINO D'MILANO I WERA GARDEN.